Het Nieuwe Rivium

Rivium ligt op een strategische locatie in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Rivium ligt aan de A16, de Abram van Rijckevorselweg én de aansluiting op het metronetwerk met de innovatieve parkshuttle. Het grenst aan Rotterdam en ligt op een steenworp afstand van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Nieuwe Rivium biedt ruimte voor ontspanning en ontmoeting in de openbare ruimte en een groen park. De woningen worden instapklaar opgeleverd en voorzien van alle gemakken om een hoogwaardig woonmilieu te realiseren.

Die bereikbaarheid wordt versterkt door de vernieuwing en uitbreiding van de parkshuttle en een aansluiting op het netwerk van de Waterbus: de Vervoersknoop Rivium. In combinatie met het beschikbaar stellen van ‘GoBike-leen fietsen’ wordt een nog aantrekkelijker alternatief geboden voor de auto. Dat is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat Rivium in de spits bereikbaar blijft voor de werknemer, bewoner of bezoeker die wel de auto gebruikt.

Thuiskomen

Thuiskomen begint bij Rive Studio’s & Apartements al bij de entree. Je parkeert je fiets of auto op privé terrein, er is een gezamenlijke tuin met picknickbanken en een ligweide waar je na een werkdag kunt ontspannen in de zon. De entrees worden levendige plekken met een wasserette, flexplekken, kleinschalige horeca en een supermarkt. De woningen worden hoogwaardig afgewerkt met een inbouwkeuken welke van alle gemakken is voorzien. Het OV ligt op een steenworp afstand en met de auto ben je binnen 13 minuten in het bruisende centrum van Rotterdam. Rotterdam Centrum is vanaf het Rivium ook met de fiets goed bereikbaar, via de prachtige route over de Maasboulevard zit je binnen 20 minuten zit je al op een van de talloze terrassen Witte de With of op de Binnerotte! Hou je van buitensporten zoals hardlopen? De route langs de Maas is uitermate geschikt hiervoor.

Waterbus Rotterdam

Rivium is dan de enige plek waar de Waterbus een aansluiting heeft op het Rotterdamse metronetwerk. In de toekomst kunnen voetbalsupporters de Waterbus nemen naar het nog te ontwikkelen stadion van Feyenoord.

Zelfrijdende Parkshuttle

Al sinds 1999 rijdt de Parkshuttle van metrostation Kralingse Zoom naar Rivium. De parkshuttle was een wereldprimeur, het eerste zelfrijdende openbaar vervoer in de wereld. In de komende jaren vindt er weer zo’n wereldprimeur plaats. Als eerste ter wereld gaat de Parkshuttle de openbare weg op, waardoor hij tussen al het andere verkeer rijdt. De parkshuttle zal dan gaan rijden naar de Nieuwe Maas, waar hij verbinding zoekt met de Watertaxi. Rivium is dan de enige plek waar de Watertaxi een aansluiting heeft op het Rotterdamse metronetwerk. De Gemeente Capelle aan de IJssel werkt op het moment samen met de Gemeente Rotterdam om ervoor te zorgen dat de ParkShuttle ook een directe lijn krijgt vanaf het Rivium naar de Erasmus Universiteit.

Kijk voor meer informatie op: www.connexxion.nl/reizen/1190/parkshuttle/238

Erasmus Universiteit

Een grote aantrekker van Rotterdam en omstreken is de Erasmus Universtieit. De tot de top behorende internationaal georiënteerde onderzoek universiteit ligt slechts op 2,6 km afstand van Rive Republic en Oasis. Met de fiets ben je er dus binnen 10 minuten! De Gemeente Capelle aan den IJssel werkt op het moment samen met de Gemeente Rotterdam om ervoor te zorgen dat de ParkShuttle een directe lijn krijgt vanaf het Rivium naar de Erasmus Universiteit.

Meer informatie over deze plannen zijn te vinden op:
www.capellebouwtaandestad.nl/kaart/project:vervoersknooppunt-rivium

Zalmhuis

Op een schitterend plekje aan de voet van de Van Brienenoordbrug biedt het Zalmhuis een onmetelijk uitzicht over IJssel en Maas. De typische art-nouveau bouw, de uitstekende aansluitingen op het snelwegennet en de bijzonder ruime parkeerfaciliteiten hebben al voor landelijke aandacht gezorgd. De keuken van het Zalmhuis laat zich inspireren door de klassieke Franse brasseries, aangevuld met moderne mediterrane trends. De sfeer is informeel en de bediening vlot en vriendelijk.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Bij het invullen van je gegevens verklaar je akkoord te gaan met de privacyverklaring.